ROSSJ-BASS CHARDONNAY Langhe, Angelo Gaja
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Rossj-Bass laves på druen Chardonnay, dog bruger man op til ca. 5% Sauvignon Blanc i nogle årgange. Druerne kommer fra 3 vinmarker på i alt ca. 7 ha. De to af markerne "Rossj" og "Bass" - begge beplantet i 1984... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Rossj-Bass laves på druen Chardonnay, dog bruger man op til ca. 5% Sauvignon Blanc i nogle årgange. Druerne kommer fra 3 vinmarker på i alt ca. 7 ha. De to af markerne “Rossj” og “Bass” – begge beplantet i 1984 – ligger nær landsbyen Treiso ved Barbaresco. “Rossj” er opkaldt efter Angelo og Lucias yngste datter Rossana. Den ligger i ca. 330 m.o.h., på en jordbund som består af vulkansk og fast, kalkholdig jord. “Bass” ligger lavere, i ca. 250 m.o.h. (heraf navnet Bass = lav), hvor man finder en rigere, men løs jord. Den tredje Chardonnay-vinmark ligger i Serralunga d’Alba (380 m.o.h.), med en rig, kalkholdig lerundergrund. Blandingen af vinene fra de tre forskellige marker giver stor kompleksitet og harmoni.
Mosten blev gæret i ståltanke, og vinen blev derefter modnet i 6 måneder på et til to år gamle barriques.
Det er friske og liflige citrustoner og sprøde nuancer af vilde blomster, meloner og hvide ferskner, som dominerer i Rossj-Bass. I smagen er vinen meget ”vibrerende”, næsten sart for en Chardonnay, med lækre eksotiske toner af mynte og pebermynte. En meget appetitlig og charmerende vin. Passer til hummer, skaldyr og fisk.