ROSSJ-BASS CHARDONNAY Langhe, Angelo Gaja
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Rossj-Bass laves på druen Chardonnay, dog bruger man en lille smule Sauvignon Blanc i nogle årgange. Druerne kommer fra markerne "Rossj" og "Bass". "Rossj", som er på ca. 1,6 ha., er opkaldt efter Angelo og Lucias yngste datter Rossana. Marken,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Rossj-Bass laves på druen Chardonnay, dog bruger man en lille smule Sauvignon Blanc i nogle årgange. Druerne kommer fra markerne “Rossj” og “Bass”. “Rossj”, som er på ca. 1,6 ha., er opkaldt efter Angelo og Lucias yngste datter Rossana. Marken, der ligger i ca. 330 meters højde, er beplantet i 1984, og jordbunden består af vulkansk jord. “Bass” er ligeledes en ca. 1,6 ha. stor vinmark, som ligger i ca. 250 meters højde (heraf navnet Bass = lav). Uden at det dog gav anledning til navneændring, begyndte man desuden fra årgang 1991 at bruge Chardonnay druer fra marken Serralunga (4,8 ha. beliggende i 380 meters højde) i Pozzo området ved Barbaresco landsbyen. Her er undergrunden meget rig med en blanding af kalk og ler, som er knap så kompakt som f.eks. under Rossj vinmarken.Vinen gæres i ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og modnes i 6 til 7 måneder på et til to år gamle barriques.Rossj-Bass har en brillant farve med grønligt skær. Duften er først en smule lukket men udvikler sig flot i glasset med en smule vanille og eksotiske toner. I smagen har vinen en meget flot struktur, den er nærmest en smule voldsom i starten, men den viser ret hurtigt en fin sprødhed, som giver den en meget delikat og elegant stil.Server den til hummer, til skaldyr med kraftige fond-saucer eller til fisk med krydrede saucer.