ROSE VOM ZWEIGELT ØKO Kamptal, Jurtschitsch Sonnhof

Distrikt

Kamptal DAC. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Om produktet

Druen Zweigelt er i dag Østigs mest kendte rødvinsdrue og blev oprindeligt ”opfundet” netop i Østrig (i 1922) af Dr. Zweigelt ved at krydse druesorterne Blaufränkisch (frugt) og St. Laurent (struktur). I Østrig bliver Zweigelt mest brugt for at lave... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 00401332335

EAN Nr 9007951237739

Druer 100% Zweigelt

Lagring 5-6 mdr. på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Kamptal DAC. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druen Zweigelt er i dag Østigs mest kendte rødvinsdrue og blev oprindeligt ”opfundet” netop i Østrig (i 1922) af Dr. Zweigelt ved at krydse druesorterne Blaufränkisch (frugt) og St. Laurent (struktur). I Østrig bliver Zweigelt mest brugt for at lave rødvine, men druen har også vist sig at være fremragende til at producere rosé. Her kommer dens frugtrighed og umiddelbarhed til rette!

De økologiskdyrkede Zweigelt-druer plukkes normalt i slutningen af september og gennemgår en maceration med skindet i nogle timer, til mosten har opnået den sarte rosé-farve. Derefter presses skindet skånsomt fra og gæres på ståltank. Efter endt gæring bliver vinen lagret på ståltank indtil aftapning (normalt i april).

Rosé vom Zweigelt har en flot lyserød/pink farve og dejlige, umiddelbare aromaer af kirsebær og skovbær. I munden er den tør, frugtrig og sprød – meget appetitvækkende. Den er perfekt til salater, pastaretter, paella, skaldyr, fisk og lette kødretter.

×