ROSE FRIZANT Vin Mousseux, Mas de Daumas Gassac
Distrikt
Vins Mousseux (France). Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Om produktet
Rosé Frizant fra Mas de Daumas Gassac er sammensat af Cabernet Sauvignon (70%) samt Mourvèdre, Pinot Noir, Sauvignon, Petit Manseng og Muscat - som alle hentes i nærheden af ejendommen. Høsten foregår manuelt, og efter masningen bliver de hvide druer... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Vins Mousseux (France). Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Rosé Frizant fra Mas de Daumas Gassac er sammensat af Cabernet Sauvignon (70%) samt Mourvèdre, Pinot Noir, Sauvignon, Petit Manseng og Muscat – som alle hentes i nærheden af ejendommen. Høsten foregår manuelt, og efter masningen bliver de hvide druer presset. De røde druer sættes til gæring med skindet, og når mosten har opnået en rødlig farve, tager man en del af mosten (‘saignée’ – åreladningsteknikken) og blander den med mosten fra de hvide druer. Derefter bliver mosten gæret i lukkede ståltanke (cuve close) i en periode på 3-4 måneder, hvorved vinen bliver mousserende. Aftapningen foretages umiddelbart efter for at bevare friskheden og aromaen i vinen.Rosé Frizant (‘Frizant’ betyder let perlende på fransk) har både en mousserende vins sprødhed og umiddelbarhed og en klassisk rosés frugtaroma og saftige karakter. Den har levende, vedvarende bobler, nuancer af jordbær, hindbær og granatæbler og er meget charmerende, læskende og appetitgivende. Sammensætningen af de mange druesorter giver en god kompleksitet.Server den som aperitif, til asiatiske retter – gerne med skaldyr – eller til desserter med frisk frugt.