ROSE DE SAIGNEE EXTRA BRUT BIO Champagne Leclerc Briant, Epernay
Distrikt
Champagne. Læs mere om distriktet
Producent
Leclerc Briant. Læs mere om producenten
Om produktet
”Rosé de Saignée” er udelukkende lavet på Pinot Noir fra biodynamiskdyrkede Crus-vinmarker i Hautvillers, Cumières, og Dizy. Den flotte, blanke, intense rubin-rosé farve opnås ved at lade skindet macerere med saften i to dage, og derefter lade en del af... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Champagne. Læs mere om distriktet
Producent
Leclerc Briant. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”Rosé de Saignée” er udelukkende lavet på Pinot Noir fra biodynamiskdyrkede Crus-vinmarker i Hautvillers, Cumières, og Dizy. Den flotte, blanke, intense rubin-rosé farve opnås ved at lade skindet macerere med saften i to dage, og derefter lade en del af mosten løbe naturligt (”åreladningsteknikken”, som på fransk hedder ”saignée”). Vinen er både gæret og modnet på store træfade. Længden for den andengæringen på flaske (champagnisering) er ret lang. Fx er årgang 2014 først degorgeret i november 2020! Dosagen (tilsætning af sukkerlikør) er på 4 g. sukker/liter, så denne Champagne Rosé er tør i stilen (”Extra Brut”).
”Rosé de Saignée” har ekstremt fine, vedvarende bobler, med en meget åben, aromatisk og indtagende duft samt nuancer af jordbær, solbær og en smule lakrids. I smagen viser den en fantastisk kompleksitet, med en sjælden harmoni mellem frugt, struktur, kødfuldhed og renhed. Her afslører ”Rosé de Saignée” toner af bl.a. kirsebær, hindbær og blodappelsin. Det er en perfekt champagne til gastronomien. Brug den fx. til thai-retter, til retter med skaldyr, fisk, fjerkræ (and!) eller kalv. Prøv den også til desserter med mørk chokolade!