RK WEISSBURGUNDER Reichsgraf von Kesselstatt

Distrikt

Mosel. Læs mere om distriktet

Producent

Reichgraf von Kesselstatt. Læs mere om producenten

Om produktet

”RK” er nærmest Kesselstatts ”døråbner”, en serie vine som stil- og prismæssigt er nemt tilgængelig. Vinene (Riesling, Weissburgunder, Spätburgunder) blev oprindeligt udviklet til at blive serveret på vinhusets egen vinbar og restaurant i Trier, som vine man kan nyde til... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Tyskland

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 11,50

Nr 00300221835

EAN Nr 4005823912130

Druer 100% Weisser Burgunder/Pinot Blanc

Lagring Ståltanke

Skruelåg Ja

Distrikt

Mosel. Læs mere om distriktet

Producent

Reichgraf von Kesselstatt. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”RK” er nærmest Kesselstatts ”døråbner”, en serie vine som stil- og prismæssigt er nemt tilgængelig. Vinene (Riesling, Weissburgunder, Spätburgunder) blev oprindeligt udviklet til at blive serveret på vinhusets egen vinbar og restaurant i Trier, som vine man kan nyde til et lille glas på terrassen, eller til en af de lette salat- eller forretsspecialiteter man serverer på stedet.

Weissburgunder er en nyhed hos Kesselstatt, som ellers har holdt sig til druen Riesling. De nye vinstokke blev plantet på få bestemte parceller i Mosel, Saar og Ruwer, hvor en kombination af skiffer og kalk giver gode resultater for Weissburgunder (Pinot Blanc), med vine som er meget frugtrige, aromatiske og mineralske. Den største del af vinen bliver gæret på ståltanke, men en mindre del gæres på store træfade af 20 hl. for at tilføre den mere kompleksitet og fedme.

”RK” Weissburgunder har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er frisk og umiddelbar med nuancer af pære, kvæde og en smule vanilje. Smagen er frugtrig, med god velour og struktur i eftersmagen. Den har Kesselstatts klassisk harmoni mellem frugtsødme og mineralitet. Prøv vinen til skaldyr, fisk, sushi eller til kylling og kalv i lyse saucer.

×