RIVESALTES GRENAT BIO Domaine Cazes

Distrikt

Roussillon. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Cazes. Læs mere om producenten

Om produktet

Rivesaltes "Grenat" er lavet 100% på Grenache Noir fra ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet - alt sammen perfekt... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Søde vine

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 37,50

Alkohol % 16,00

Nr 03419311721

EAN Nr 3248845400013

Druer 100% Grenache

Lagring 12 mdr. på ståltanke og foudres (20-30 hl.)

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Dessertvin / Sød vin Ja

Respekt Ja

Distrikt

Roussillon. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Cazes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Rivesaltes “Grenat” er lavet 100% på Grenache Noir fra ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet – alt sammen perfekt forhold til dyrkning af bl.a. Grenache Noir.

Druerne bliver afstilket og knust umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og gæringen går spontant i gang med druernes eget gær. Tilsætning af brændevinen foregår midt i processen, og vinen forbliver derefter med bærmen i endnu en uges tid, før presningen fortages. Vinen bliver modnes i ca. 12 måneder, skiftevis på ståltanke og på “foudres” (store træfade af 20-30 hl.), hvor den påvirkes af luften (oxidativ modning). Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. Vinen bliver derefter opbevaret køligt i min. 3 måneder.

Rivesaltes ”Grenat” har en flot, purpurrød farve. I duften finder man umiddelbare toner af kirsebærbrændevin, vilde skovbær og milde krydderier. Smagen har god balance mellem frugtsødmen og strukturen og en ganske behagelig frisk og velouragtig finish. Den har en god tannin og finesse til sidst, som løfter den op og gør den sprød. Prøv den til and med kirsebær eller appelsin, modne fåreoste, tærter med røde frugter (hindbær, kirsebær, blommer) eller desserter med chokolade. Bør serveres afkølet men ikke iskold.

×