RIVESALTES AMBRE BIO Domaine Cazes

Distrikt

Rivesaltes. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Cazes. Læs mere om producenten

Om produktet

Rivesaltes ”Ambré” er lavet 100% på Grenache Blanc, som er hentet på ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet -... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Søde vine

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2014

Størrelser 37,50

Alkohol % 17,00

Nr 03419511421

EAN Nr 3248843163002

Druer 100% Grenache Blanc/Garnacha blanca

Lagring

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Dessertvin / Sød vin Ja

Respekt Ja

Distrikt

Rivesaltes. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Cazes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Rivesaltes ”Ambré” er lavet 100% på Grenache Blanc, som er hentet på ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet – alt sammen perfekte forhold til dyrkning af bl.a. Grenache Blanc. Vinstokkene som giver druerne til denne vin er over 50 år gamle.

Druerne bliver presset umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og gæringen går spontant i gang med druernes eget gær. Tilsætning af brændevinen foregår midt i processen, og vinen bliver derefter flyttet til hundrede år gamle ”foudres” (store træfade af 20-30 hl.), hvor den modnes i 15 år. Fordampningen er på 7% pr. år, og vinen opnår derfor en imponerende koncentration. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. Vinen bliver derefter opbevaret køligt.

Vinen har en flot, mørk rav-farve. På trods af de 15 års modning har duften et utroligt godt bid med nuancer af fersken, syltede ananas, pomerans, ristede mandler og en smule lakrids. Smagen er ligeledes ret ”ung”, med toner af valnødder, tørre abrikoser, syltet ingefær, læder og en smule ”rancio”. Den slutter med god friskhed og tannin. Ganske imponerende for så gammel en vin! Prøv den til stegt foie gras, til eksotiske kyllinge- eller svineretter (fx med ingefær eller karry), tærter med nødder (mandler, valnødder eller hasselnødder), crème brûlée eller blåskimmeloste. Bør serveres afkølet men ikke iskold.

×