RIQUEWIHR BIO Alsace, Marcel Deiss

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Om produktet

“Riquewihr” fra Marcel Deiss bærer navnet på en af de meste berømte (og besøgte!) landsbyer i Alsace, som ligger ved foden af en af de bedste skråninger for vindyrkning i området. Vinen laves på biodynamiskdyrkede Riesling (65%) og Pinot Gris... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 04051422035

EAN Nr 3568211208211

Druer 35% Pinot Gris 65% Riesling

Lagring

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Mere om produktet

“Riquewihr” fra Marcel Deiss bærer navnet på en af de meste berømte (og besøgte!) landsbyer i Alsace, som ligger ved foden af en af de bedste skråninger for vindyrkning i området. Vinen laves på biodynamiskdyrkede Riesling (65%) og Pinot Gris (35%), som hentes fra to parceller i kommunen Riquewihr: Engelsreben og Rosenbourg. De har begge en jordbund af sand og småsten ved overfladen med en undergrund af kalk og mergel. Vinstokkene er plantet med 8.000 vinstokke/ha. med et lavt udbytte (40 hl./ha.), noget som giver druerne en fantastisk koncentration og kompleksitet. Presningen foregår meget langsomt og med hele klaser for at sikre en god frugt- og tanninekstrakt. Vinen gærer med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen i et år på sit ”lie”.

Den dybe, ”kølige” undergrund på parcellerne Engelsreben og Rosenbourg giver altid vine, som er meget sprøde og præcise i deres ungdom, men som bliver mere strukturerede, kødfulde og komplekse med alderen. ”Riquewihr” er ingen undtagelse: Vinen er meget aromatisk, med en aristokratisk tør og kølig stil, lækre nuancer af citrusfrugter, hvide buskblomster, hvide ferskner og en lurende, mineralsk baggrund. Den slutter meget charmerende og med en afrundet tannin, som lover en god udvikling. Server den til vegetarretter, quiches, gryderetter med kylling eller kalv eller til grillet fisk. Serveringstemperatur: 8-10°C.

×