RIPASSO COSTA REGALE, HORECA Valpolicella Clas. Sup, Cantine Lenotti

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Mens Amarone og Recioto laves på druer, som har gennemgået en tørring i løbet af vinteren efter høsten, er en ”almindelig” Valpolicella lavet klassisk som de fleste rødvine med en masning af druerne umiddelbart efter høsten samt en gæring sammen... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06028511935

EAN Nr 8000305154004

Druer 70% Corvina 5% Molinara 25% Rondinella

Lagring 12 mnd. på store træfade.

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Mens Amarone og Recioto laves på druer, som har gennemgået en tørring i løbet af vinteren efter høsten, er en ”almindelig” Valpolicella lavet klassisk som de fleste rødvine med en masning af druerne umiddelbart efter høsten samt en gæring sammen med skindet. Presning foregår først efter endt gæring. Men for ”Ripasso-vine” (eller ”ripassato”), benytter man nærmest begge teknikker. Hos Lenotti laves Ripasso ved, at man ved slutningen af gæringen af tørrede druer til Amarone eller Recioto i januar/februar, og når presningen er overstået, hælder noget af det bedste Valpolicella Classico på den pressede mask og sætter en ny gæring i gang. De anvendte druer fra den første gæring er Corvina (70%), Rondinella (25%) og Molinara. Efter endt gæring bliver vinen modnet et år på store fade.

Ripasso-teknikken sammensætter karakterer, som både låner eksotiske nuancer fra Amarone-druer, der er angrebet af ”den ædle råddenskab”, og samtidig styrke og ungdom fra Valpolicella-druer, som er vinificeret normalt. Costa Regale en meget sammensat vin, hvor man bliver ved med at opdage nye nuancer. Her finder man både toner af kirsebær, brombær, kaffe, chokolade, hasselnød, pomerans og syltede frugter, men også meget delikate og friske toner.

Prøv den til okse-, lamme- eller kalvesteg, til vildt – især serveret med tyttebær eller ribs eller til modne oste. Server den ved ca. 18-19 grader og husk at åbne flasken ca. 1 time før serveringen.

×