RIPASSO CLASSICO SUP ØKO Tenuta Fraune, Fidora

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Fidora. Læs mere om producenten

Om produktet

Fidoras Valpolicella Ripasso, Classico Superiore er lavet på 65% Corvina, 30% Corvinone og 5% Rondinella fra vingården Tenuta Fraune, i den nordlige del af Fumane-dalen, i Valpolicella Classica. De økologiskdyrkede vinstokke er anlagt med Pergola og Guyot opbindingsmetoderne, i en... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06097611435

EAN Nr 8053369646107

Druer 65% Corvina 30% Corvinone 5% Rondinella

Lagring 24 mdr. på franske træfade.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Fidora. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Fidoras Valpolicella Ripasso, Classico Superiore er lavet på 65% Corvina, 30% Corvinone og 5% Rondinella fra vingården Tenuta Fraune, i den nordlige del af Fumane-dalen, i Valpolicella Classica. De økologiskdyrkede vinstokke er anlagt med Pergola og Guyot opbindingsmetoderne, i en højde af 500-650 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer og marmor, som giver meget mineralske og strukturerede vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.

Druerne afstilkes, og efter en skånsom masning og en kold macerering bliver de gæret i ståltanke. Vinen opbevares på tank til januar-februar, hvor den blandes med druemasken efter presningen af Amaronevinen og gennemgår en ny gæring (15-20 dage). Derefter modnes vinen i 24 måneder på franske træfade af forskellige størrelser.

Ripasso-processen tilfører vinen mere struktur og aroma end en almindelig Valpolicella. Vinen har en flot, dyb, rubinrød farve med et lilla skær. Duften er fyldig og aromatisk, med frugtrige og balsamiske toner af modne, mørke bær som kirsebær, blommer og brombær samt toner af vanilje og krydderier til sidst. Smagen er meget ren og udvikler hurtigt mere komplekse frugtnuancer med masser af velour og struktur. Den slutter ganske harmonisk, med både friskhed og charme. En meget elegant Ripasso. Serveres til klassiske polenta-retter fra Veneto, til pasta, risotto, gris, lam, okse eller vildt, gerne som gryderetter.

×