RIPASSO CLASSICO SUP ØKO Tenuta Fraune, Fidora
Distrikt
Valpolicella. Læs mere om distriktet
Producent
Fidora. Læs mere om producenten
Om produktet
Fidoras Valpolicella Ripasso, Classico Superiore er lavet på 65% Corvina, 30% Corvinone og 5% Rondinella fra vingården Tenuta Fraune, i den nordlige del af Fumane-dalen, i Valpolicella Classica. De økologiskdyrkede vinstokke er anlagt med Pergola og Guyot opbindingsmetoderne, i en... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Valpolicella. Læs mere om distriktet
Producent
Fidora. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Fidoras Valpolicella Ripasso, Classico Superiore er lavet på 65% Corvina, 30% Corvinone og 5% Rondinella fra vingården Tenuta Fraune, i den nordlige del af Fumane-dalen, i Valpolicella Classica. De økologiskdyrkede vinstokke er anlagt med Pergola og Guyot opbindingsmetoderne, i en højde af 500-650 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer og marmor, som giver meget mineralske og strukturerede vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.
Druerne afstilkes, og efter en skånsom masning og en kold macerering bliver de gæret i ståltanke. Vinen opbevares på tank til januar-februar, hvor den blandes med druemasken efter presningen af Amaronevinen og gennemgår en ny gæring (15-20 dage). Derefter modnes vinen i 24 måneder på franske træfade af forskellige størrelser.
Ripasso-processen tilfører vinen mere struktur og aroma end en almindelig Valpolicella. Vinen har en flot, dyb, rubinrød farve med et lilla skær. Duften er fyldig og aromatisk, med frugtrige og balsamiske toner af modne, mørke bær som kirsebær, blommer og brombær samt toner af vanilje og krydderier til sidst. Smagen er meget ren og udvikler hurtigt mere komplekse frugtnuancer med masser af velour og struktur. Den slutter ganske harmonisk, med både friskhed og charme. En meget elegant Ripasso. Serveres til klassiske polenta-retter fra Veneto, til pasta, risotto, gris, lam, okse eller vildt, gerne som gryderetter.