RIFF PINOT GRIGIO ØKO Delle Venezie DOC, Alois Lageder

Distrikt

Delle Venezie DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinserien ”Cantina Riff” (rev/klippe på dansk) blev lanceret af Alois Lageder for ca. ti år siden og samler vine, som laves på økologiske druer, der hentes hos faste leverandører i den nordøstlige del af Tre Venezie-regionen, ved Dolomitterne og i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06047922335

EAN Nr 8000395044841

Druer 100% Pinot Grigio

Lagring

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Delle Venezie DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinserien ”Cantina Riff” (rev/klippe på dansk) blev lanceret af Alois Lageder for ca. ti år siden og samler vine, som laves på økologiske druer, der hentes hos faste leverandører i den nordøstlige del af Tre Venezie-regionen, ved Dolomitterne og i Veneto. Vinmarkerne i dalen er anlagt på en undergrund af aflejringer fra havet (kalk, småsten, ler og sand), mens vinstokkene på bjergskråningerne vokser i mere stenholdigt jord. Det giver mulighed for en god balance mellem renhed, struktur og mineralitet. Vinene bliver vinificeret på vingården i Magrè. Vinen er både gæret og modnet (på sit ”lie” i ca. 4 måneder) på ståltanke for netop at bevare den sarte balance i vinen.

Vinen har en flot, lysgylden farve med grønligt skær. Duften er umiddelbar og aromatisk, med god frugtsødme, finesse og lækre nuancer af ferskner, kiwi og passionsfrugt. Smagen er meget sammensat, med god struktur og sprødhed og samtidig god velour. Den ender meget ren og elegant, med god mineralitet.

Velegnet til diverse forretter og salater, skaldyr, fisk, sushi og fjerkræ i lyse saucer.

×