RIFF MERLOT CABERNET Delle Venezie DOC, Alois Lageder

Distrikt

Delle Venezie DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinserien ”Cantina Riff” (rev/klippe på dansk) blev lanceret af Alois Lageder for ca. ti år siden og samler vine, som laves på druer, der hentes hos faste leverandører i den nordøstlige del af Tre Venezie, ved Dolomitterne og i Veneto.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06047911735

EAN Nr 8000395949474

Druer Cabernet Sauvignon Merlot

Lagring 12 mdr. på stål- og betontanke. Aftappet feb. 2019.

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Scoreplads

Robert Parker Green Emblem

Distrikt

Delle Venezie DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinserien ”Cantina Riff” (rev/klippe på dansk) blev lanceret af Alois Lageder for ca. ti år siden og samler vine, som laves på druer, der hentes hos faste leverandører i den nordøstlige del af Tre Venezie, ved Dolomitterne og i Veneto. Vinmarkerne i dalen er anlagt på en undergrund af aflejringer fra havet (kalk, småsten, ler og sand), mens vinstokkene på bjergskråningerne vokser i mere stenholdigt jord. Dette giver mulighed for en god balance mellem renhed, struktur og mineralitet. Vinene bliver vinificeret på vingården i Magrè. Merlot og Cabernet er begge gæret på ståltanke og derefter modnet i 12 måneder på en kombination af stål- og betontanke, for netop at bevare den sarte balance i vinen.

Vinen har en blank, purpurrød farve med lilla skær. Duften er umiddelbar og frugtrig med sprøde nuancer af røde og mørke bær, men også krydrede toner af peber og en smule lakrids. I smagen har vinen en god dybde og velour, med en fin harmoni mellem de frugtrige og de krydrede toner, som både kommer fra Merlot og Cabernet. En latent mineralitet er med til at forstærke den friske og sprøde stil, som gør vinen perfekt til både grønsagsretter, pasta, fjerkræ og rødt kød (lam, gris, kalv og okse). Prøv den også til hvidskimmeloste.

×