RIESLING TROCKEN Mosel, Scout by Ado
Distrikt
Mosel. Læs mere om distriktet
Producent
scout-by-ado. Læs mere om producenten
Om produktet
Adolph Huesgen, som i daglig tale blot tituleres ”Ado”, er ”Scout” på denne vin. Ado er 8. generation i familien Huesgen, som siden 1735 har været beskæftiget med vinproduktion i Mosel-distriktet. Familiens ejendom i Traben-Trarbach, Villa Huesgen, er opført i... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Mosel. Læs mere om distriktet
Producent
scout-by-ado. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Adolph Huesgen, som i daglig tale blot tituleres ”Ado”, er ”Scout” på denne vin. Ado er 8. generation i familien Huesgen, som siden 1735 har været beskæftiget med vinproduktion i Mosel-distriktet. Familiens ejendom i Traben-Trarbach, Villa Huesgen, er opført i 1904 og er helt unikt stykke arkitektur indenfor Art Nouveau/Jugend-stilen.
Via sit enorme netværk i området har Ado, i samarbejde med Østjysk Vinforsyning, udvalgt de helt rigtige druer og efterfølgende lavet vinen, så den er et perfekt eksempel på Moselvinenes høje kvalitet og druens udsøgte smagsprofil.
De fuldmodne druer blev håndplukkede i skifferrige og stejlt-beliggende vinmarker med vinstokke, der er mellem 10 og 15 år gamle. Ved ankomsten til kælderen i Traben-Trarbach blev de skånsomt mast og gennemgik derefter en maceration i 24 timer inden en forsigtig presning. Gæringsprocessen forløb over 4-5 måneder i rustfrie ståltanke og udelukkende ved hjælp af druernes egne gærstammer. Efterfølgende modnede vinen på sit lie (bundfald) i nogle måneder for at tilføre yderligere kompleksitet og stabilitet.
Vinen har en klar og flot lysgylden farve med grønne refleksioner. I duften byder den på komplekse og friske aromaer af hvide blomster, abrikoser og citroner. Smagen er meget harmonisk, frugtrig og frisk og afslutter med en velafstemt og sprød syre samt en udtalt mineralitet.
Servér vinen ved 8-10°C til salater og lette retter med fisk, skaldyr og fjerkræ – også gerne med et asiatisk-inspireret touch.