RIESLING SPÄTLESE TROCKEN ØKO Hattenheimer Schützenhaus, Rheingau Weingut Stefan Gerhard

Distrikt

Rheingau. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-stefan-gerhard. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken Hattenheimer Schützenhaus (VDP Erste Lage) ligger mellem Kloster Eberbach mod øst og Hallgarten mod vest, på en syd- og sydvestvendt skråning, som beskytter mod vind fra nord og øst. Med sine i alt ca. 60 ha., er det en... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 00312122035

EAN Nr 4260347840936

Druer 100% Riesling

Lagring 6 mdr. på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Rheingau. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-stefan-gerhard. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken Hattenheimer Schützenhaus (VDP Erste Lage) ligger mellem Kloster Eberbach mod øst og Hallgarten mod vest, på en syd- og sydvestvendt skråning, som beskytter mod vind fra nord og øst. Med sine i alt ca. 60 ha., er det en af de største enkeltvinmarker i Rheingau. Navnet Schützenhaus kommer af den lille bygning øverst på skråningen, som man før i tiden brugte til at beskytte de modne druer mod fuglene om efteråret, ved at skyde i luften med alarmpistoler. Marken er kendt for sine gode vandreserver i undergrunden af løss, som altid sikrer druerne vand og god næring selv i tørre perioder. Vinene herfra besidder en god balance mellem friskhed, frugtaroma og syre.

De økologiskdyrkede Riesling-druer er håndplukket og transporteres til kælderen i små beholdere. Efter en skånsom presning bliver mosten gæret på ståltanke, med druernes egen gærkultur. Derefter bliver vinen modnet ”sur lie” på samme type tank i 6 måneder. Aftapningen foretages uden filtrering.

Lige som Riesling Kabinett-udgaven fra samme producent og fra samme mark, er denne Spätlese Trocken ekstrem ren og præcis i duften med en typisk Rheingau-mineralitet, som minder lidt om skiffer, men som pga. den senere plukning af druerne, får diskrete toner af petroleum. Den er tør, delikat og flot struktureret fra start til slut. Her finder man dybe, sprøde nuancer af lime, hvide ferskner og milde krydderier. I eftersmagen har den en klingende ren syre og en mineralitet, som gør den meget appetitvækkende. En kæmpe oplevelse som appellerer til de bedste gastronomiske kreationer.

Server den fx til hummer, østers, grillet fisk men også til fyldige skaldyrs- eller fiskesupper. Serveringstemperatur: 8°C.

×