RIESLING, PRINCES ABBES Alsace, Schlumberger

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Schlumberger. Læs mere om producenten

Om produktet

Navnet ”Les Princes Abbés” er til ære for de gejstlige, som i ca. 1000 år passede vinmarkerne i Guebwiller. Druerne til denne Riesling hentes hovedsageligt på skråningen Bollenberg, nord for Guebwiller i retningen mod Westhalten, som ligger godt beskyttet mod... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 37,50

Alkohol % 12,50

Nr 04020221621

EAN Nr 3185231007343

Druer Riesling

Lagring

Respekt Ja

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Schlumberger. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Navnet ”Les Princes Abbés” er til ære for de gejstlige, som i ca. 1000 år passede vinmarkerne i Guebwiller.
Druerne til denne Riesling hentes hovedsageligt på skråningen Bollenberg, nord for Guebwiller i retningen mod Westhalten, som ligger godt beskyttet mod vestenvinden og dermed mod regn. Det næsten middelhavsagtige, varme klima i området giver vine med stor aroma og finesse. De resterende druer kommer fra Grand Cru-markerne Saering og Spiegel, samt fra unge vinstokke på Grand Cru Kitterlé. En modning “sur lie” (med bundfald) på ståltanke og store træfade i ca. 6-8 måneder sikrer en god balance og fylde.

Vinen har en flot lysegul, blank farve. Duften byder på nuancer af grønne blade, vilde blomster, lindeblomst men også røgede, mineralske toner. I smagen har man en meget ren stil, bidende, med toner af citrusfrugter og krydrede nuancer af ingefær, anis og hvid peber.

Vinen er perfekt til dampede fisk, sauterede skaldyr, fiske- eller skaldyrssuppe.

×