RIESLING MOSAIK ØKO Alsace, Kuentz-Bas

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Kuentz-Bas. Læs mere om producenten

Om produktet

Siden vinmarkerne hos Kuentz-Bas blev godkendt som biodynamiske i 2007, har man haft mulighed for at bruge en del af druerne til vine uden for den biodynamisk serie ”Trois Châteaux”, som vinhuset producerer. Gæringen foregår på ståltanke, og vinen modnes... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 04006621835

EAN Nr 3299224451300

Druer 100% Riesling

Lagring 6 mdr. på fad

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Kuentz-Bas. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Siden vinmarkerne hos Kuentz-Bas blev godkendt som biodynamiske i 2007, har man haft mulighed for at bruge en del af druerne til vine uden for den biodynamisk serie ”Trois Châteaux”, som vinhuset producerer. Gæringen foregår på ståltanke, og vinen modnes derefter i 6 måneder på ældre, store træfade, som tilfører vinen mere kompleksitet.

I duften er den økologisk Riesling Mosaik meget typisk Riesling, med aromatiske nuancer af markblomster, citrusfrugter, ferskner og abrikos samt en god mineralitet. Smagen er mere på den delikate side end den kraftige, og vinen slutter med stor charme og finesse. Vinen har en rigtig god balance mellem frugtsødme og sprødhed.

Serveres til skaldyr eller fisk – gerne grillet – og til klassiske alsaciske retter som f.eks. Coq au Vin (hane i vin) og løg- eller grønsagstærter eller quiche.

×