RIESLING LA 4EME TOUR ØKO Alsace, Kuentz-Bas

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Kuentz-Bas. Læs mere om producenten

Om produktet

Den nye serie af økologiske vine fra Kuentz-Bas hedder ”La 4ème Tour” (det 4. tårn) og supplerer serien ”Trois Châteaux”, som henviser til de tre slotte (tårne) på toppen af skråningen bag landsbyen Husseren-les-Châteaux. Hvor vinene i serien ”Trois Châteaux”... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 04007022235

EAN Nr 3299224451300

Druer 100% Riesling

Lagring 10 Mdr på lees i gamle fade

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Kuentz-Bas. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Den nye serie af økologiske vine fra Kuentz-Bas hedder ”La 4ème Tour” (det 4. tårn) og supplerer serien ”Trois Châteaux”, som henviser til de tre slotte (tårne) på toppen af skråningen bag landsbyen Husseren-les-Châteaux. Hvor vinene i serien ”Trois Châteaux” er produceret med druer fra Kuentz-Bas’ biodynamiske vinmarker, hentes druerne til ”La 4ème Tour” på økologiskdyrkede marker ejet eller dyrket af Kuentz-Bas på skråningerne omkring landsbyen (300-400 m.o.h.). Man har således kontrol over produktionen fra dyrkning til aftapning. Som altid prioriterer kældermesteren Olivier Raffin renhed, elegance og kompleksitet i vinene.

Riesling ”La 4ème Tour” laves på druer fra øst- og sydøstvendte parceller med en undergrund af ler, mergel, kalk, sandsten og løss. Perfekte forhold til hvidvine, som her både opnår optimal modning og en mineralitet og syre, som giver god balance til frugtsødmen. Efter en skånsom presning (9 timer!) starter en spontan gæring på ståltanke med druernes naturlige gær, efterfulgt af en modning i 10 måneder ”sur lie” på store træfade.

Duften i Riesling ”La 4ème Tour” er meget klassisk for druen, med tørhed, race, karakter og lækre nuancer af grønne blade (hyld, jernurt), citrus og passion. Smagen er sprød og præcis, med en perfekt balance mellem tørhed, frugtsødme og krydderier. Vinen slutter mineralsk og med god finesse og sprødhed. Serveres til skaldyr og fisk (gerne grillet fisk), men også fx til en “hane i Riesling” eller til kalvefrikassé.

×