RIESLING Dolomiti, Tenuta San Leonardo

Distrikt

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Tenuta San Leonardo. Læs mere om producenten

Om produktet

Med årgang 2014 introducerede Tenuta San Leonardo en ny hvidvin i deres sortiment, udelukkende lavet på druesorten Riesling Renano. Dermed genoptog man en meget gammel tradition på vingården med at producere Riesling, og det er også den oprindelige etiket, som... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 06070521835

Druer 100% Riesling

Lagring 12 mdr. på nye, store franske træfade.

Respekt Ja

Distrikt

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Tenuta San Leonardo. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Med årgang 2014 introducerede Tenuta San Leonardo en ny hvidvin i deres sortiment, udelukkende lavet på druesorten Riesling Renano. Dermed genoptog man en meget gammel tradition på vingården med at producere Riesling, og det er også den oprindelige etiket, som man har genbrugt.

Druerne er håndplukkede, og efter ankomsten til vingården gennemgår de en kølig skindmaceration i 12 timer, hvorefter de bliver skånsomt presset. Gæringen foregår på ståltanke og varer i 20-25 dage. Derefter modnes vinen i 12 måneder på sit ”lie” (bundfald) i store franske træfade (nye og 1 år gamle).

Vinen har en flot, lys ravfarve med et gyldent skær. Duften er meget aromatisk og frugtrig med delikate og elegante nuancer af lime, mango, passionsfrugt og ferskner. Den har både friskhed, sprødhed og fedme samt en dejlig mineralsk, kompleks eftersmag. Server den til skaldyr, fisk, til pastaretter eller risotto.

×