RIESLING, BIO Alsace, Marcel Deiss

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Om produktet

Riesling fra Marcel Deiss er sammensat af druer, som hentes omkring Beblenheim (mergel, sand og småsten), hvor den fugtige jord giver god syre, og St. Hyppolyte (smuldrende granit), hvor druerne altid modner tidligt. Kombinationen af de to stilarter giver en... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 04051122335

EAN Nr 3568211233206

Druer 100% Riesling

Lagring 12 Mdr på stål

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Riesling fra Marcel Deiss er sammensat af druer, som hentes omkring Beblenheim (mergel, sand og småsten), hvor den fugtige jord giver god syre, og St. Hyppolyte (smuldrende granit), hvor druerne altid modner tidligt. Kombinationen af de to stilarter giver en god harmoni til sidst. Nogle få nyindkøbte parceller er under konvertering til økologisk/ biodynamisk dyrkning, derfor er vinen i hverken 2017 eller 2019 godkendt økologisk/biodynamisk.

Som det er sædvane hos Deiss, er vinstokkene plantet med 7-8.000 vinstokke/ha., og dog er udbyttet kun halvt så stort (50 hl./ha.) som tilladt, noget som giver druerne en fantastisk koncentration og kompleksitet. Presningen foregår meget langsomt og med hele klaser for at sikre en god frugt- og tanninekstrakt. Vinen gærer med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen i et år på sit ”lie”.

Riesling har en meget åben og kompleks duft, med mineralske toner og nuancer af citrusfrugter som lime, mandarin og rød grape. I munden er vinen sprød og appetitgivende, med eksotiske toner af appelsinskal og kølige sten. Serveres til fisk og skaldyrsretter. Serveringstemperatur: 8-10°C.

×