RIESLING Alsace, Marcel Deiss
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Om produktet
Riesling fra Marcel Deiss er sammensat af druer, som hentes omkring Beblenheim (mergel, sand og småsten), hvor den fugtige jord giver god syre, og St. Hyppolyte (smuldrende granit), hvor druerne altid modner tidligt. Kombinationen af de to stilarter giver en... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Riesling fra Marcel Deiss er sammensat af druer, som hentes omkring Beblenheim (mergel, sand og småsten), hvor den fugtige jord giver god syre, og St. Hyppolyte (smuldrende granit), hvor druerne altid modner tidligt. Kombinationen af de to stilarter giver en god harmoni til sidst. Nogle få nyindkøbte parceller er under konvertering til økologisk/ biodynamisk dyrkning, derfor er vinen i hverken 2017 eller 2019 godkendt økologisk/biodynamisk.
Som det er sædvane hos Deiss, er vinstokkene plantet med 7-8.000 vinstokke/ha., og dog er udbyttet kun halvt så stort (50 hl./ha.) som tilladt, noget som giver druerne en fantastisk koncentration og kompleksitet. Presningen foregår meget langsomt og med hele klaser for at sikre en god frugt- og tanninekstrakt. Vinen gærer med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen i et år på sit ”lie”.
Riesling har en meget åben og kompleks duft, med mineralske toner og nuancer af citrusfrugter som lime, mandarin og rød grape. I munden er vinen sprød og appetitgivende, med eksotiske toner af appelsinskal og kølige sten. Serveres til fisk og skaldyrsretter. Serveringstemperatur: 8-10°C.