RESERVE CHARDONNAY Horse Heaven Hiils, Columbia Crest

Distrikt

Horse Heaven Hills AVA. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay Reserve er lavet af druer fra vinmarken Block 95 i Horse Heaven Hills AVA – en af de bedste vinmarker, Columbia Crest råder over i Columbia Valley. Her oplever man kølige vinde om aftenen og natten, som giver store... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 05583421535

EAN Nr 088586413933

Druer 100% Chardonnay

Lagring 17 mdr. på nye franske træfade (228 l.)

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Horse Heaven Hills AVA. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Chardonnay Reserve er lavet af druer fra vinmarken Block 95 i Horse Heaven Hills AVA – en af de bedste vinmarker, Columbia Crest råder over i Columbia Valley. Her oplever man kølige vinde om aftenen og natten, som giver store forskelle mellem dag- og nattemperaturer, hvilket giver en længere modning og derfor meget aromatiske, sprøde og komplekse vine, med en fantastisk balance mellem frugtsødme og syre.

Druerne bliver presset umiddelbart efter ankomsten til kælderen. Efter en kold maceration i to dage på rustfrie ståltanke flyttes mosten over på burgunske barriques (228 l.) hvor en ekstrem lang gæring (11 uger!) finder sted. Derefter modnes vinen på nye franske fade af samme type i 17 måneder, med ugentlige omrøringer.

En Chardonnay som både er gæret og modnet på små franske træfade bliver selvfølgelig præget af træ, men harmonien mellem druens typiske, cremede toner, ”cool climate”-stilen og trækarakteren er perfekt i denne Reserve – både i duften og i smagen. Her finder man nuancer af vanilje, fersken, abrikos og honning, men også grape og lime samt en meget appetitvækkende friskhed og mineralitet.

Serveres til skaldyr, fjerkræ eller kalv. Prøv den også til en lækker svinemørbrad.

×