REDHILL PINOTAGE Simonsig, Stellenbosch

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Om produktet

Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika) som professor Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Til denne Prestige-Pinotage udvælger... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 06501111635

EAN Nr 6002123028002

Druer 100% Pinotage

Lagring 15 mdr. på fade. 79% franske, 21% amerikanske

Respekt Ja

Scoreplads

Wine Enthusiast90
Tim Atkins90
Int. Wine & Spirit ChallengeSilver

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika) som professor Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Til denne Prestige-Pinotage udvælger man de bedste vine efter modningen på en stor del nye egetræsfade, hvor druerne udelukkende kommer fra de kendte Redhills-skråninger på Simonsig Estate. Jordbunden består her af nedbrudte skaldyrsaflejringer blandet med granit, og den anses for en af de bedste i Sydafrika for rødvine.

Hos Simonsig mener man, at de fine nuancer af hindbær, som er typisk for druen, normalt ikke bør forstyrres af trækarakter, men Redhill Pinotage er så kraftig og struktureret, at den sagtens kan tåle fad – og blive mere harmonisk af det. Den får derfor lov at modne i 15-17 måneder på 89-100% nye træfade, hvoraf de 75-80% er franske (Allier) og resten amerikanske (white oak).

Det er en meget fyldig vin, som byder på komplekse toner af mørk chokolade, mokka, cedertræ og krydderier, og som sagtens kan tåle en modning i 6-8 år efter aftapning. Den er bedst til lam, vildt, grillet oksekød eller til modne rødskimmeloste.

×