REDHILL PINOTAGE Simonsig, Stellenbosch
Distrikt
Stellenbosch. Læs mere om distriktet
Producent
Simonsig Estate. Læs mere om producenten
Om produktet
Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika) som professor Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Til denne Prestige-Pinotage udvælger... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Stellenbosch. Læs mere om distriktet
Producent
Simonsig Estate. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika) som professor Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Til denne Prestige-Pinotage udvælger man de bedste vine efter modningen på en stor del nye egetræsfade, hvor druerne udelukkende kommer fra de kendte Redhills-skråninger på Simonsig Estate. Jordbunden består her af nedbrudte skaldyrsaflejringer blandet med granit, og den anses for en af de bedste i Sydafrika for rødvine.
Hos Simonsig mener man, at de fine nuancer af hindbær, som er typisk for druen, normalt ikke bør forstyrres af trækarakter, men Redhill Pinotage er så kraftig og struktureret, at den sagtens kan tåle fad – og blive mere harmonisk af det. Den får derfor lov at modne i 15-17 måneder på 89-100% nye træfade, hvoraf de 75-80% er franske (Allier) og resten amerikanske (white oak).
Det er en meget fyldig vin, som byder på komplekse toner af mørk chokolade, mokka, cedertræ og krydderier, og som sagtens kan tåle en modning i 6-8 år efter aftapning. Den er bedst til lam, vildt, grillet oksekød eller til modne rødskimmeloste.