REDHILL PINOTAGE Simonsig, Stellenbosch

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Om produktet

Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika) som professor Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Til denne Prestige-Pinotage udvælger... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06501111935

EAN Nr 6002123028002

Druer 100% Pinotage

Lagring 19 mdr. på franske træfade (70% nye, 30% brugte)

Respekt Ja

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika) som professor Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Til denne Prestige-Pinotage udvælger man de bedste vine efter modningen på en stor del nye egetræsfade, hvor druerne udelukkende kommer fra de kendte Redhills-skråninger på Simonsig Estate. Jordbunden består her af nedbrudte skaldyrsaflejringer blandet med granit, og den anses for en af de bedste i Sydafrika for rødvine.

20% af høsten bliver gæret med hele klaser og resten bliver skånsom afstilktet og mast. Efter presningen gennemgår begge vine en malolaktisk gæring på tank. Hos Simonsig mener man, at de fine nuancer af hindbær, som er typisk for druen, normalt ikke bør forstyrres af for meget trækarakter, men Redhill Pinotage er så kraftig og struktureret, at den sagtens kan tåle fad – og blive mere harmonisk af det. Den får derfor lov at modne i 15 måneder på nye, franske træfade (225 l. fra Allier-skoven).

Det er en meget fyldig vin, som byder på komplekse toner af vilde skovbær, bitter chokolade, mokka, engelsk lakrids, mørke krydderier og cedertræ. Eftersmagen er meget harmonisk med både koncentration og finesse. Den kan sagtens tåle en yderligere modning i 6-8 år og vil vinde i kompleksitet og charme. Den er bedst til lam, vildt, grillet oksekød eller til modne rødskimmeloste.

×