RECIOTO Cantine Lenotti
Distrikt
Valpolicella. Læs mere om distriktet
Producent
Cantine Lenotti. Læs mere om producenten
Om produktet
Fremstillingsmetoden for Recioto er bemærkelsesværdig, idet druerne ikke straks efter høsten bringes til vinificering, men tværtimod lægges eller hænges til tørre inden gæringen sættes i gang. Metoden hedder "appassimento" og gælder i øvrigt også for Amarone vine. Forskellen mellem de... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Valpolicella. Læs mere om distriktet
Producent
Cantine Lenotti. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Fremstillingsmetoden for Recioto er bemærkelsesværdig, idet druerne ikke straks efter høsten bringes til vinificering, men tværtimod lægges eller hænges til tørre inden gæringen sættes i gang. Metoden hedder “appassimento” og gælder i øvrigt også for Amarone vine. Forskellen mellem de to vine ligger i, at Amaronen får lov til at gære helt ud, så alt sukkeret omdannes i alkohol. Amarone-vine er derfor mere tørre end Recioto og har en højere alkoholprocent.Lenotti henter Corvina, Rondinella og Molinara druer fra Valpolicella Classico-distriktet. Druerne høstes i slutningen af september eller begyndelsen af oktober og lægges til tørre i små kasser indtil midten af januar. Ved tørringen taber druerne 35-40% af vægten, da en del af væsken fordamper, og druerne bliver delvis angrebet af den ædle råddenskab (botrytis). På denne måde koncentreres juicen, og sukkerindholdet stiger.Efter endt tørring bliver klaserne afstilket og skånsomt presset. Gæringen går kun langsomt i gang p.g.a. den lave temperatur, (det kan i visse tilfælde være nødvendigt at opvarme kældrene), og foretages i store fade af slovensk træ i ca. 40 dage. Efter første klarering bliver vinen hældt på ståltanke og fortsætter gæringen indtil vinen har den rigtige balance mellem sukker og alkohol. Inden aftapningen bliver vinen modnet nogle måneder på ståltank.Recioto fra Lenotti har Reciotos klassiske sødme og velouragtigt karakter. Det er en meget aromatisk og frugtrig dessertvin med god friskhed og finesse.Den vil gøre sig som aperitif, som et glas til uventede gæster eller i slutningen af måltidet f.eks. til kage. Prøv den også til en god Gorgonzola. Serveringstemperaturen bør være ca. 15 grader.