RAMORO PINOT GRIGIO (ORANGEVIN) BIO Cantina Orsogna, Abruzzo

Producent

Orsogna. Læs mere om producenten

Om produktet

Inden for vin kender man normalt farverne rød, hvid og rosé, men på det seneste er der også kommet ”orangevine” på markedet. Det drejer sig om vine, der er lavet på grønne druesorter, som normalt bruges til hvidvine. Hvor de... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06182132235

EAN Nr 8032692480206

Druer 15% Andre 85% Pinot Grigio

Lagring 3 mdr. på ståltanke + 2 mdr. på flaske.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Equalitas standard Vegan Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Producent

Orsogna. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Inden for vin kender man normalt farverne rød, hvid og rosé, men på det seneste er der også kommet ”orangevine” på markedet. Det drejer sig om vine, der er lavet på grønne druesorter, som normalt bruges til hvidvine. Hvor de knuste druer som regel presses, inden mosten gæres for en almindelig hvidvin, lader man skallerne og kernerne være med i gæringen for en ”orangevin”.

Den ofte lidt længere maceration giver bl.a. større farveekstrakt fra skallerne, som kan være en smule farvede eller prikkede, og giver dermed et orange skær til vinen. Farveskalaen kan variere fra lys-orange til rød- eller brun-orange. Kontakten med de faste dele fra druerne giver også større fylde, tanninindhold og nogle smagsnuancer, som minder ofte om rødvine. Gastronomisk giver det andre kombinationsmuligheder.

Ramoro er vinificeret som naturvin og orangevin. Den er sammensat af 85% Pinot Grigio og 15% andre lokale druesorter, som hentes i biodynamiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (450-500 m.o.h.) i Terre di Chieti. De forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som betyder meget aromatiske og sprøde vine. Efter en skånsom masning af druerne foregår gæringen køligt (12-14°C i ca. 30 dage) på ståltanke, med skindet og udelukkende med druernes egne gærceller. Derefter bliver vinen modnet med sit ”lie” (bundfald) i ståltanke i 3 måneder. Efter aftapning modner vinen i yderligere 2 måneder, før den frigives.

Ramoro Pinot Grigio har en flot kobberrød farve (klassisk for orangevine), som skyldes det lange ophold med Pinot Grigios rødprikkede skind. Duften er meget aromatisk og intens med nuancer af vilde blomster, gule blommer, mirabeller og en smule fersken. Fede, æteriske toner fremkommer til sidst. I smagen finder man en god harmoni mellem friskheden og frugtsødmen, og en blanding af eksotiske frugttoner og nuancer af krydderurter. Den slutter tør og en smule krydret. Velegnet til skaldyr og fisk samt til retter med hvidt kød eller grøntsager.

×