RAIG DE RAÏM BLANCO ØKO Terra Alta, Celler Piñol

Distrikt

Terra Alta. Læs mere om distriktet

Producent

Celler Pinol. Læs mere om producenten

Om produktet

Navnet for denne vin betyder ”solstråle” på catalansk og blev valgt for at udtrykke, at vinen er perfekt til sommeren med sin lethed og sprødhed. Raig de Raïm Blanco er sammensat af hvid Garnacha (ca. 80%) og Macabeo fra økologiskdyrkede... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Spanien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06403121835

EAN Nr 8437000509080

Druer 80% Grenache Blanc/Garnacha blanca 20% Macabeo (Viura)

Lagring

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Guía Peñin89
Stephen Tanzer90

Distrikt

Terra Alta. Læs mere om distriktet

Producent

Celler Pinol. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Navnet for denne vin betyder ”solstråle” på catalansk og blev valgt for at udtrykke, at vinen er perfekt til sommeren med sin lethed og sprødhed. Raig de Raïm Blanco er sammensat af hvid Garnacha (ca. 80%) og Macabeo fra økologiskdyrkede vinstokke, som er 5-20 år gamle og som vokser på ler- og kalkholdig jord. Høsten foregår i slutningen af august, og druerne transporteres under beskyttede forhold til kælderen, hvor de gæres separat på temperaturregulerede rustfrie ståltanke.

Vinen har en lys, gylden farve og en frugtrig og aromatisk duft, med nuancer af grapefrugt, kølige, friskplukkede pærer og let saltede toner. Smagen er ren, tør med nuancer af græs (klassisk for hvid Garnacha) og hvide, vilde blomster. Raig de Raïm Blanco slutter meget frisk og sprød, med en god mineralitet.

Nyd den til velkomst, receptioner, salater eller retter med skaldyr eller fisk og til pasta- og risottoretter. Serveres afkølet men ikke iskold.

×