PROSECCO TORRESELLA ROSE Cantine Torresella, Veneto
Distrikt
Prosecco DOC. Læs mere om distriktet
Producent
Cantine Torresella. Læs mere om producenten
Om produktet
Prosecco Rosé Brut laves primært på Glera (andet navn for Prosecco-druen) og Pinot Noir (10-15% efter årgang), som er dyrket på Venetos aflejringsjord. De to druesorter gæres separat, begge med deres skind. Det er således Pinot Noir druerne, som giver... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Prosecco DOC. Læs mere om distriktet
Producent
Cantine Torresella. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Prosecco Rosé Brut laves primært på Glera (andet navn for Prosecco-druen) og Pinot Noir (10-15% efter årgang), som er dyrket på Venetos aflejringsjord. De to druesorter gæres separat, begge med deres skind. Det er således Pinot Noir druerne, som giver vinens sarte roséfarve, når de to vine blandes inden andengæringen, som foregår i lukkede tryktanke af stål, med druernes ”lie” (bundfald), hvor vinen bliver let mousserende. Processen varer i alt 60 dage og standses ved, at man sænker temperaturen. Aftapningen forgår efter en naturlig bundfældning og en let filtrering.
Glera-druen giver klassiske eksotiske og blomsterrige aromaer, mens Pinot Noir bringer tørre og strukturerede nuancer og i øvrigt lækre toner af kirsebær, blommer og hindbær. En meget frisk og appetitgivende Prosecco Rosé, med flot harmoni mellem frugtsødmen og de friske, delikate og charmerende nuancer.
Perfekt som aperitif, til italienske pasta- eller risottoretter samt skaldyr, fisk og fjerkræ.