PRIMITIVO GIOIA DEL COLLE ØKO DOC, Ognissole, Puglia

Distrikt

Primitivo Gioia del Colle DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Ognissole. Læs mere om producenten

Om produktet

Primitivo-druerne (100%) til denne vin hentes på Ognissole økologiskdyrkede vinmarker i Gioia del Colle DOC-distriktet, som ligger i en højde af 400 m.o.h., med en meget stenrig og kalkholdig undergrund. Efter en håndplukning og en selektering af klaserne gæres druerne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06061311735

EAN Nr 8056598867008

Druer 100% Primitivo

Lagring 3 mdr. på ståltanke + 2 mdr. på flaske.

Økologisk Ja

Distrikt

Primitivo Gioia del Colle DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Ognissole. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Primitivo-druerne (100%) til denne vin hentes på Ognissole økologiskdyrkede vinmarker i Gioia del Colle DOC-distriktet, som ligger i en højde af 400 m.o.h., med en meget stenrig og kalkholdig undergrund. Efter en håndplukning og en selektering af klaserne gæres druerne i temperaturregulerede ståltanke (max. 26°C) og gennemgår derefter en malolaktisk gæring. Modningen varer i 3 måneder, ligeledes på ståltanke, for at fremme frugtkarakteren og sprødheden i vinen. Efter aftapningen modner vinen i yderligere 2 måneder.

Vinen byder på klassiske træk for en Primitivo fra Puglia, med en flot rubinrød farve, krydrede, kødfulde og frugtrige toner af blommer, tyttebær og vanilje samt en høj alkoholprocent (14,5%). Den har også lækre forfriskende toner af ingefær, fuglekirsebær og granatæbler. I det hele taget er det en meget harmonisk rødvin, hvor aroma, sprødhed, struktur og mineralitet giver modspil til de eksotiske, sødmefulde og krydrede nuancer. Prøv den til pastaretter, rødt kød – især lam – og til modne hvid- eller rødskimmeloste.

×