POUILLY-FUISSE LES PLESSYS ØKO Domaine Romain Cornin

Distrikt

Pouilly Fuisse. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-dominique-cornin. Læs mere om producenten

Om produktet

Domaine Cornin henter Chardonnay-druerne til denne Pouilly-Fuissé på vinmarken ”Les Plessys”, hvor vinstokkene er plantet mellem 1920 og 1998, og dyrkes med en Guyot-opbinding med en enkelt gren, noget som begrænser udbyttet og herved giver mere koncentration i druerne. Som... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 03710921935

Druer 100% Chardonnay

Lagring 12 mdr. på træfade (600 l. + 228 l.) + 12 mdr. på ståltanke

Distrikt

Pouilly Fuisse. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-dominique-cornin. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Domaine Cornin henter Chardonnay-druerne til denne Pouilly-Fuissé på vinmarken ”Les Plessys”, hvor vinstokkene er plantet mellem 1920 og 1998, og dyrkes med en Guyot-opbinding med en enkelt gren, noget som begrænser udbyttet og herved giver mere koncentration i druerne.

Som altid på Domaine Cornin er druerne håndplukkede ved deres fulde modenhed og gæres med deres egen gær – for ”Les Plessys” i 50% demi-muids (træfade af 600 l.) og 50”% i klassiske burgundiske træfade af 228 l. Derefter bliver vinen modnet ”sur lie” i 12 måneder på de samme fade og til sidst i yderligere 12 måneder i ståltanke. Vinen er kun filtreret ganske let inden aftapning i de årgange, hvor det er nødvendigt.

Puilly-Fuissé ”Les Plessys” giver straks en meget intens og kompleks duft af sig med toner af akacieblomster, modne ferskner, stegte ananas og æteriske urter. Smagen er struktureret og mineralsk, med både cremede og sprøde nuancer, båret af en underlæggende mineralitet. Den samler styrke, kødfuldhed og bid, og man fornemmer en god tannin, som giver vinen et godt modningspotentiale. Velegnet til selv de kraftigste retter med skaldyr og fisk. En vin som viser, at gode Pouilly-Fuissé’er har deres plads blandt de store Bourgogne hvidvine.

×