POUILLY-FUISSE 1ER CRU CHEVRIERES ØKO Domaine Romain Cornin
Distrikt
Pouilly Fuisse. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-dominique-cornin. Læs mere om producenten
Om produktet
Marknavnet ”Les Chevrières” stammer fra oldfransk og var kælenavnet for både hyrdinderne og for de ofte højtbeliggende steder, hvor man sendte geder til græsning. Marken ligger netop øverst på skråningen over landsbyen Chaintré, hvor man finder et tyndt lag ler... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Pouilly Fuisse. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-dominique-cornin. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Marknavnet ”Les Chevrières” stammer fra oldfransk og var kælenavnet for både hyrdinderne og for de ofte højtbeliggende steder, hvor man sendte geder til græsning. Marken ligger netop øverst på skråningen over landsbyen Chaintré, hvor man finder et tyndt lag ler oven på smuldrende kalksten. Både undergrunden og de kølige forhold i højden er delvis med til at forklare vinens usædvanlige elegance og klasse. Parcellen, hvorfra Domaine Cornin henter Chardonnay-druerne, blev beplantet af brødrenes far i 1963, mens han forpagtede og dyrkede marken. Ejeren skænkede senere marken til det berømte Hospices de Beaune, som besluttede at lade Dominique Cornin fortsætte med at dyrke en del af parcellen, og selv tage sig af resten. En del af vinen fra denne mark tilbydes således på hospitalets berømte auktion.
Som altid på Domaine Cornin er druerne håndplukkede ved deres fulde modenhed og gæres med deres egen gær – for ”Les Chevrières” i 50% demi-muids (træfade à 600 l.). Derefter bliver vinen modnet ”sur lie” i 12 måneder på de samme fade og til sidst i yderligere 12 måneder i ståltanke. Vinen er kun filtreret ganske let inden aftapning i de årgange, hvor det er nødvendigt.
I duften byder ”Les Chevrières” på lækre nuancer af hvide ferskner, vilde æbler og en smule friskplukkede hasselnødder. Smagen er meget delikat og elegant, og med lidt iltning udvikler den mere kompleksitet, mineralitet og fylde. Vinen slutter med stor friskhed og et lækkert, eksotisk stænk af crème brûlée. Velegnet til selv de kraftigste retter med skaldyr og fisk.