PORER PINOT GRIGIO BIO Alto Adige, Alois Lageder

Distrikt

Alto Adige. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Om produktet

”Porer” er lavet på Pinot Grigio-druer, som hentes på biodynamiskdyrkede (Demeter) vinmarker nær vingården i Magrè og i Salorno. Vinmarkerne (14-31 år gamle vinstokke) er anlagt på skråninger i en højde af 230 til 240 m. med en undergrund af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06047421835

EAN Nr 8000395004012

Druer 100% Pinot Grigio

Lagring 9 mdr. på ståltanke og på træfade.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Falstaff Magazin92
James Suckling92
Robert Parkers The Wine Advocate91
Robert Parker Green Emblem
Vinous91
Wine Enthusiast90

Distrikt

Alto Adige. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Porer” er lavet på Pinot Grigio-druer, som hentes på biodynamiskdyrkede (Demeter) vinmarker nær vingården i Magrè og i Salorno. Vinmarkerne (14-31 år gamle vinstokke) er anlagt på skråninger i en højde af 230 til 240 m. med en undergrund af småsten, kalk og sand, som egner sig perfekt til Pinto Grigio. En stor temperaturforskel mellem dag og nat giver en langsom modning og derfor vine med en flot aroma, sprødhed og finesse. Vinen er gæret på ståltanke (med druernes egne gærceller) og derefter modnet (på sit ”lie” i ca. 9 måneder) på en kombination af store træfade og ståltanke.

Vinen har en flot, lysgylden, blank farve med grønligt skær. Duften er meget aromatisk med mineralske nuancer og krydrede toner af træ. Smagen er meget afrundet og kompleks, med kølige frugttoner og god mineralitet samtidig. Vinen har en god balance mellem tørhed, frugtsødme og struktur. Det er en perfekt vin til gastronomien. Velegnet til diverse terriner, patéer, retter med skaldyr og fisk, samt fjerkræ og hvidt kød i lyse saucer.

×