PONT DE GASSAC BLANC IGP, Mas de Daumas Gassac
Distrikt
Gassac. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Om produktet
Moulin de Gassac/Pont de Gassac har sin egen historie: Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gassac. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Moulin de Gassac/Pont de Gassac har sin egen historie: Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indgå et partnerskab med nogle af disse vinbønder. Tre bestemte områder blev valgt, dels nær landsbyen Puilacher (Paulhan), ved floden Héraults bred, dels i Villeveyrac, hvor vinmarker formet som et amfiteater giver fremragende vine og desuden ved Thau-søen.Druerne til den hvide Pont de Gassac består normalt af Grenache, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Terret og Clairette (sammensætningen varierer fra årgang til årgang) som høstes i Paulhan ved Héraults bred, hvor floden har aflejret runde sten, sand og kalk – perfekte forhold til hvidvine. Familien Guibert henter disse druer fra de ældste vinstokke på parceller som giver de mest karakterfulde vine. Druerne gennemgår en skind-macerering i 3 til 5 dage efter fulgt af en gæring på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og bliver derefter modnet i 6-7 måneder på de samme tanke.I duften finder man meget intense aromaer af appelsin og hvide blomster. Smagen er tør og frugtrig, med toner af honning. Eftersmagen er lang og meget intens. Perfekt til retter med skaldyr, fisk og hvidt kød.