PONT DE GASSAC BLANC IGP, Mas de Daumas Gassac

Distrikt

Gassac. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten

Om produktet

Moulin de Gassac/Pont de Gassac har sin egen historie: Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 02516121435

EAN Nr 3257698108106

Druer 25% Chardonnay 25% Grenache 25% Sauvignon Blanc 25% Terret

Lagring 6-7 mnd. på ståltanke.

Respekt Ja

Distrikt

Gassac. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Moulin de Gassac/Pont de Gassac har sin egen historie: Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indgå et partnerskab med nogle af disse vinbønder. Tre bestemte områder blev valgt, dels nær landsbyen Puilacher (Paulhan), ved floden Héraults bred, dels i Villeveyrac, hvor vinmarker formet som et amfiteater giver fremragende vine og desuden ved Thau-søen.Druerne til den hvide Pont de Gassac består normalt af Grenache, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Terret og Clairette (sammensætningen varierer fra årgang til årgang) som høstes i Paulhan ved Héraults bred, hvor floden har aflejret runde sten, sand og kalk – perfekte forhold til hvidvine. Familien Guibert henter disse druer fra de ældste vinstokke på parceller som giver de mest karakterfulde vine. Druerne gennemgår en skind-macerering i 3 til 5 dage efter fulgt af en gæring på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og bliver derefter modnet i 6-7 måneder på de samme tanke.I duften finder man meget intense aromaer af appelsin og hvide blomster. Smagen er tør og frugtrig, med toner af honning. Eftersmagen er lang og meget intens. Perfekt til retter med skaldyr, fisk og hvidt kød.

×