POMMARD Domaine Philippe Bouzereau

Distrikt

Pommard. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten

Om produktet

Pommard fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel i den øverste del af skråningen vest for byen, hvor en undergrund domineret af ler og sten giver ret strukturerede vine, samtidigt med, at højden giver mere kølighed,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03831412135

EAN Nr 3701151701552

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 18 mdr. på franske træfade af 228 l.

Respekt Ja

Distrikt

Pommard. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pommard fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel i den øverste del af skråningen vest for byen, hvor en undergrund domineret af ler og sten giver ret strukturerede vine, samtidigt med, at højden giver mere kølighed, og derfor ret elegante vine. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellen i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning.

Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i et par dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 måneder på franske fade à 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men kun ganske let filtreret, for at bevare frugten og finessen.

Vinen har en flot, blank rubinrød farve. I duften er vinen ganske elegant og frugtig først, med kølige nuancer af ribs, hindbær og friskplukkede jordbær. Med iltningen udvikler vinen mere eksotiske og federe frugttoner. Smagen er sprød og struktureret, med en flot, afrundet tannin og et godt gemmepotentiale. Det er en charmerende Pommard, noget som er sjældent!

Server den til lam, fuglevildt og kraftige kødretter (fx en boeuf bourguignon) samt til klassiske Bourgogne-oste.

×