POMMARD Domaine Philippe Bouzereau
Distrikt
Pommard. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten
Om produktet
Pommard fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel i den øverste del af skråningen vest for byen, hvor en undergrund domineret af ler og sten giver ret strukturerede vine, samtidigt med, at højden giver mere kølighed,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Pommard. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Pommard fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel i den øverste del af skråningen vest for byen, hvor en undergrund domineret af ler og sten giver ret strukturerede vine, samtidigt med, at højden giver mere kølighed, og derfor ret elegante vine. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellen i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning.
Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i et par dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 måneder på franske fade à 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men kun ganske let filtreret, for at bevare frugten og finessen.
Vinen har en flot, blank rubinrød farve. I duften er vinen ganske elegant og frugtig først, med kølige nuancer af ribs, hindbær og friskplukkede jordbær. Med iltningen udvikler vinen mere eksotiske og federe frugttoner. Smagen er sprød og struktureret, med en flot, afrundet tannin og et godt gemmepotentiale. Det er en charmerende Pommard, noget som er sjældent!
Server den til lam, fuglevildt og kraftige kødretter (fx en boeuf bourguignon) samt til klassiske Bourgogne-oste.