POMMARD 1. CRU CLOS DE LA COMMARAINE MONOPOLE, Domaine de la Commaraine Woodenbox

Distrikt

Pommard. Læs mere om distriktet

Producent

La Commaraine. Læs mere om producenten

Om produktet

Pommard har som bekendt ingen marker med Grand Cru-status, men Clos de la Commaraine nævnes af mange som en ud af tre 1. cru-vinmarker i Pommard, som retteligt kunne gøre sig fortjente til en opgradering. Vinmarkerne ligger på kanten af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03422612135

EAN Nr 3760032657807

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12-15 mdr. på franske træfade (228 l., 50% nye)

Respekt Ja

Scoreplads

Vinous Antonio Galloni92
Jancis Robinson18
wineanorak.com-Jamie Goode96

Distrikt

Pommard. Læs mere om distriktet

Producent

La Commaraine. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pommard har som bekendt ingen marker med Grand Cru-status, men Clos de la Commaraine nævnes af mange som en ud af tre 1. cru-vinmarker i Pommard, som retteligt kunne gøre sig fortjente til en opgradering. Vinmarkerne ligger på kanten af Pommard-dalen med en undergrund af sand, ler og kalksten. For bedre at kunne lære vinmarken at kende og udnytte det fulde potentiale, har de nye ejere nøje analyseret jordbundsforholdene og herefter opdelt Clos de la Commaraine i otte forskellige parceller, som alle vinificeres og modnes separat. Dette giver mulighed for at opnå den rette harmoni ved den endelige sammenstikning, herunder evt. at frasortere vine fra en enkelt eller flere parceller, hvis resultatet her i en bestemt årgang ikke måtte være optimalt.

Vinificeringen er klassisk for Bourgogne med en håndplukning af druerne i små kasser, en kølig gæring i åbne gærkar med druernes egne gærceller, en malolaktisk gæring og en modning i 12-15 måneder (efter parcel eller årgang) på franske træfade af 228 l., hvoraf de 50% er nye. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foregår inden aftapningen, som foretages efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.

Med Louis-Michel Liger-Belair ved roret kan man forvente en mere delikat udgave af vinen. Duften er meget ekspressiv og åben, med Pommards typiske krydrede karakter og nuancer af blommer, kirsebær og fuldmodne hindbær. Smagen er forbavsende elegant og charmerende for en Pommard. Man fornemmer vinens store potentiale og kompleksitet efter lidt iltning i glasset. Vinen slutter den meget harmonisk og med en god mineralitet.

×