PLUMBAGO NERO D’AVOLA DOC Sicilia, Planeta, Sicilien

Distrikt

Sicilia DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Om produktet

Rødvinen Plumbago er lavet på druesorten Nero d’Avola som dyrkes på vinmarken Ulmo nær Sambuca di Sicilia på den vestlige del af Sicilien, lige ved Arancio-søen. Efter afstilkningen og en skånsom masning bliver druerne gæret i temperaturregulerede ståltanke. Hyppige omrøringer... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06201111535

EAN Nr 8020735008005

Druer 100% Nero dAvola

Lagring 10 mdr. på træfade (3-4 år gamle) + min. 6 mdr. på flaske.

Distrikt

Sicilia DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Rødvinen Plumbago er lavet på druesorten Nero d’Avola som dyrkes på vinmarken Ulmo nær Sambuca di Sicilia på den vestlige del af Sicilien, lige ved Arancio-søen. Efter afstilkningen og en skånsom masning bliver druerne gæret i temperaturregulerede ståltanke. Hyppige omrøringer foretages under hele gæringen. Efter presningen på luftpresse foretager man en malolaktisk gæring på ståltanke. I januar efter høsten bliver vinen overført i 3-4 år gamle barriques hvor den modnes i 8-10 måneder. Efter aftapningen bliver vinen yderligere modnet på gården i 6 måneder før den frigives.

Plumbago har en flot, dyb, purpurrød farve. I duften vælter det ud med frugtrige aromaer af blommer, solbær og brombær – klassiske toner for Nero d’Avola fra det vestlige Sicilien. I smagen finder man nuancer af bitter chokolade, kirsebærsten og lidt vanille. Den slutter med toner af friskplukkede krydderurter. Server den til middelhavsinspirerede retter, med fjerkræ, kalv, lam eller okse.

×