PINOTAGE Simonsig, Stellenbosch

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Om produktet

Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika), som prof. A. I. Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch, og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Det var... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06500611635

EAN Nr 6002123331003

Druer 100% Pinotage

Lagring Ståltanke

Respekt Ja

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika), som prof. A. I. Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch, og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Det var i øvrigt den første rødvin, som Simonsig producerede i 1970, og det er i dag den mest plantede drue på ejendommen.

Hos Simonsig mener man, at de fine nuancer af hindbær, som er typisk for druen, ikke bør forstyrres af trækarakter, hvorfor vinen udelukkende er vinificeret i rustfrie ståltanke. På vinmarkerne kan man høste meget modne og sukkerrige druer, noget som giver firmaets Pinotage en usædvanlig farve, fylde og struktur. Vinen er både fyldig og charmerende med nuancer af hindbær men også mørkere karakterer af blommer, brombær og lakrids i duften og en meget flot frugtkoncentration i smagen. I eftersmagen finder man nuancer af skovbund og syltede frugter.

Pinotage passer fint til fjerkræ, kalv, grøntsagsretter, gratinerede retter og kan med fordel serveres en smule køligere end normalt for en rødvin. Dens delikate frugtnuancer vil således komme mere frem.

×