PINOTAGE Simonsig, Stellenbosch
Distrikt
Stellenbosch. Læs mere om distriktet
Producent
Simonsig Estate. Læs mere om producenten
Om produktet
Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika), som prof. A. I. Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch, og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Det var... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Stellenbosch. Læs mere om distriktet
Producent
Simonsig Estate. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika), som prof. A. I. Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch, og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Det var i øvrigt den første rødvin, som Simonsig producerede i 1970, og det er i dag den mest plantede drue på ejendommen.
Hos Simonsig mener man, at de fine nuancer af hindbær, som er typisk for druen, ikke bør forstyrres af for meget trækarakter, hvorfor kun 9% af vinen bliver modnet på 2 og 3 år gamle, franske træfade i 12 mdr., og resten på ståltanke. På vinmarkerne kan man høste meget modne og sukkerrige druer, noget som giver firmaets Pinotage en usædvanlig farve, fylde og struktur. Vinen er både fyldig og charmerende med nuancer af hindbær men også mørkere karakterer af blommer, brombær og lakrids i duften og en meget flot frugtkoncentration i smagen. I eftersmagen finder man nuancer af skovbund og syltede frugter.
Pinotage passer fint til fjerkræ, kalv, grønsagsretter, gratinerede retter, pasta og kan med fordel serveres en smule køligere end normalt for en rødvin. Dens delikate frugtnuancer vil således komme mere frem.