PINOT NOIR THEA’S SELECT Oregon, Lemelson Vineyards

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Lemelson Vinyards. Læs mere om producenten

Om produktet

Hos Lemelson kommer vinene normalt fra en enkelt vinmark, men Thea’s Selection Pinot Noir er en undtagelse, idet denne Reserve vin er lavet af et udvalg af de allerbedste fade fra forskellige vinmarker under vinificeringen. Man ”selekterer” ganske enkelt de... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 05400112135

EAN Nr 895315000056

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 15 mdr. på franske træfade (228 l., 30% nye).

Respekt Ja

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Lemelson Vinyards. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Hos Lemelson kommer vinene normalt fra en enkelt vinmark, men Thea’s Selection Pinot Noir er en undtagelse, idet denne Reserve vin er lavet af et udvalg af de allerbedste fade fra forskellige vinmarker under vinificeringen. Man ”selekterer” ganske enkelt de fade med de mest karakterfulde og komplekse vine fra ejendommens 7 økologiskdyrkede vinmarker.

Efter en skånsom afstilkning, hvor de fleste druer forblev hele, foregår gæringen på ståltanke med druernes egne gærceller. Derefter er vinen modnet i 14-15 måneder på 228 l. burgundiske træfade, hvoraf de 30% er nye. Aftapningen foreger efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. Alt dette for at bevare vinens karakter, frugt og koncentration.

Både i duften og i smagen finder man toner af modne sorte kirsebær, ribs, vilde brombær og krydderier (med nuancer af grønne blade). I smagen finder man nuancer af engelsk lakrids, kanel, mild chokolade, men vinens sprødhed giver de sødmefulde toner modstand, og vinen slutter delikat og frisk. I sin ungdom holder den ofte lidt på sine dyder, men man fornemmer en masse nuancer og et potentiale til den nære fremtid. Brug Thea’s Selection Pinot Noir til mørkt kød, f.eks. okse, lam eller vildt, lavet på grill eller i ovn, men også tilberedt i sammenkogte retter.

×