PINOT NOIR STERMER VINEY. Oregon, Lemelson Vineyards

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Lemelson Vinyards. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne til denne Pinot Noir kommer fra Stermer Vineyard, som egentligt ligger i det mindre AVA-distrikt Yamhill Carlton, hvor ler-, sten- og kalkaflejringer giver særligt gode forhold til vindyrkning. Selve marken blev i sin tid købt af George og Barbara... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land USA

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,30

Nr 05400511535

EAN Nr 895315000025

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 15 mnd. på franske barriques (52% nye).

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Wine Enthusiast92
Robert Parkers The Wine Advocate91
James Suckling91
Vinous91
Wine Spectator91

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Lemelson Vinyards. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne til denne Pinot Noir kommer fra Stermer Vineyard, som egentligt ligger i det mindre AVA-distrikt Yamhill Carlton, hvor ler-, sten- og kalkaflejringer giver særligt gode forhold til vindyrkning. Selve marken blev i sin tid købt af George og Barbara Stermer i begyndelsen af 1950’erne – hvoraf dens navn. Den producerede i mange år pærer og blommer, indtil Eric Lemelson plantede ca. 13 ha. økologisk Pinot Noir i 1997-1998.

2015 var en meget solrig og tør årgang, som forstærkede vinmarkens tendens til at give meget fyldige og kødfulde vine, med klassiske nuancer af kirsebær, krydderier og flintesten. Efter en skånsom afstilkning, hvor de fleste druer forblev hele, foregik gæringen på ståltanke med druernes egne gærceller. Vinen blev derefter modnet i 15 måneder på 228 l. burgundiske træfade, hvoraf de 52% var nye og resten 1-4 år gamle.

I Stermer Pinot Noir finder man aromaer af roser, lavendel og kirsebær samt mørke, krydrede toner af lakrids, peber og kanel. I smagen er vinen kødfuld med god velour, afrundet tannin og krydrede, en smule eksotiske (kakaobønner) og mineralske toner til sidst. Med iltning får vinen mere elegante og sarte nuancer, som harmonerer meget fint med strukturen (og de ca. 14% i alkohol!). Server den til vildt, okse eller lam.

×