PINOT NOIR SAINT GEORGES Central Coast, Birichino, Californien

Distrikt

Central Coast. Læs mere om distriktet

Producent

Birichino. Læs mere om producenten

Om produktet

Pinot Noir ”Saint Georges” laves hovedsageligt på Pinot Noir druer fra en parcel på vinmarken ”Besson”, beplantet i 1990 af Georges Besson Junior og Senior, på en skråning ved foden af den sydlige del af Santa Cruz Mountains. ”Besson” ligger... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 05532411835

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 8 mdr. på cement-tanke og neutrale træfade.

Skruelåg Ja

Scoreplads

Wine Enthusiast93
Wine & Spirits91
Vinous Antonio Galloni90

Distrikt

Central Coast. Læs mere om distriktet

Producent

Birichino. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pinot Noir ”Saint Georges” laves hovedsageligt på Pinot Noir druer fra en parcel på vinmarken ”Besson”, beplantet i 1990 af Georges Besson Junior og Senior, på en skråning ved foden af den sydlige del af Santa Cruz Mountains. ”Besson” ligger dog 50 m. for lavt til at den kan bære AVA Santa Cruz Mountains og må derfor nøjes med den mere beskedne AVA Central Coast.

For at tilføje mere fylde og kødfuldhed til den meget aromatiske og sprøde vin er man begyndt at bruge en større andel Pinot Noir druer fra to andre marker beplantet i slutningen af 1800-tallet i Chalone AVA. Kombinationen af de to oprindelser giver en enestående harmoni.

Gæringen forgik på rustfrie gærtanke og store fade, med ca. 35% hele klaser og med druernes egne gærceller. Første sammenstikning af de forskellige vine foretages i oktober inden flytningen på cementtanke og neutrale træfade, hvor vinen modner ca. 8 måneder. Derefter udvælges de fade og tanke, som kommer med i det endelige blend, inden vinen aftappes uden filtrering.

Pinot Noir Saint Georges har en flot, blank, lys, rubinrød farve. Duften er sødmefuld med nuancer af kirsebær, hindbær og tranebær. I smagen er vinen sprød og appetitgivende med god frugtsødme og en frisk eftersmag, som gør vinen meget anvendelig til lettere retter. Prøv den med fjerkræ, kalv eller svinekød eller til pasta- og risottoretter.

×