PINOT NOIR SAINT GEORGES Birichino, Santa Cruz, Californien

Distrikt

Central Coast. Læs mere om distriktet

Producent

Birichino. Læs mere om producenten

Om produktet

Oprindeligt blev Pinot Noir 'Saint Georges' hovedsageligt lavet på Pinot Noir druer, som kom fra en parcel på vinmarken 'Besson', beplantet i 1990 af Georges Besson Junior og Senior, på en skråning i den sydlige del af Santa Cruz Mountains.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 05532411535

EAN Nr 899175002038

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12 mdr. på neutrale træfade.

Skruelåg Ja

Distrikt

Central Coast. Læs mere om distriktet

Producent

Birichino. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Oprindeligt blev Pinot Noir ‘Saint Georges’ hovedsageligt lavet på Pinot Noir druer, som kom fra en parcel på vinmarken ‘Besson’, beplantet i 1990 af Georges Besson Junior og Senior, på en skråning i den sydlige del af Santa Cruz Mountains. ‘Besson’ ligger dog 50 m. for lavt til at den kan bære AVA Santa Cruz Mountains og må derfor nøjes med den mere beskedne AVA Central Coast. Fra 2012 er man dog begyndt at bruge en større andel Pinot Noir druer fra to andre marker, Saints Larry i Santa Lucia bjergene og Lilo i Santa Cruz Mountains. På Lilo vinmarken er en ny parcel med nu 8 år gamle Pinot Noir vinstokke begyndt at producere druer for alvor og giver sprøde og lette vine, som er en god modvægt til Bessons mere koncentrerede og kødfulde Pinot Noir druer. Gæringen foregår på rustfrie gærtanke og store fade, med ca. 20% hele klaser og med druernes egne gærceller. En første sammenstikning af de forskellige vine foretages i oktober inden flytningen på neutrale fade, hvor vinen modner ca. et år. Derefter udvælges de fade, som kommer med i det endelige blend, inden vinen aftappes uden filtrering.Pinot Noir Saint Georges har en flot, blank, lys, rubinrød farve. Duften er sødmefuld med nuancer af kirsebær, hindbær og tranebær. I smagen er vinen sprød og appetitgivende med god frugtsødme og en frisk eftersmag, som gør vinen meget anvendelig til den lettere gastronomi. Prøv den med fjerkræ, kalv eller svinekød eller til pasta- og risottoretter.

×