PINOT NOIR N114 Baden, Shelter Winery
Distrikt
Baden. Læs mere om distriktet
Producent
Shelter Winery. Læs mere om producenten
Om produktet
Navnet ”N114” er nummeret på den bunker, som Hans-Bert Espe og Silke Wolf oprindeligt startede deres vingård i. Vinen er husets flagskib og laves på de absolut bedste Pinot Noir-druer fra vinstokke, som er plantet i 1971 og som kun... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Baden. Læs mere om distriktet
Producent
Shelter Winery. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Navnet ”N114” er nummeret på den bunker, som Hans-Bert Espe og Silke Wolf oprindeligt startede deres vingård i. Vinen er husets flagskib og laves på de absolut bedste Pinot Noir-druer fra vinstokke, som er plantet i 1971 og som kun giver ca. 1,1 kg. druer pr. vinstok. Beliggenheden i Kenzingen er i øvrigt en hemmelighed.
Druerne er delvist afstilkede og gennemgår en gæring i 5 uger på franske egetræsfade, med 2-4 manuelle omrøringer pr. dag. Derefter bruger man kun den vin, som selv løber ud af pressen samt vinen fra begyndelsen af første presning. Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring og en modning på franske egefade fra Cher. Modningen varer i 16 måneder på man 67% nye fade (2 stk.) og ét fad, som blev brugt for anden gang. Aftapningen foregik som altid uden pumpning og filtrering.
I den meget aromatiske duft finder man toner af kirsebærsten, mandler, krydderier og vanilje, som nærmest vælter ud af glasset. Smagen er ligeledes meget frugtrig, og vinen udvikler hurtigt kraft og fylde ved lidt iltning i glasset. Det er en meget ren, ”kølig” og charmerende Pinot Noir, med god velour i eftersmagen. Helt klart en tysk Pinot Noir af meget høj kvalitet, som man godt kan lade modne i nogle år. Det er en vin, som man både kan servere til kolde forretter, men også til mange ikke for kraftige retter – fx pasta eller risotto, til kalv, fjerkræ eller svinekød.