PINOT NOIR LIMITED SELECTION Aconcagua Valley, Montes

Distrikt

Aconcagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

Hovedparten af druerne til Limited Selection Pinot Noir hentes i Casablanca Valley (25 km. fra kysten) og resten i Layda (9 km. fra kysten) og Zapallar (7 km. fra kysten), alle tre i Aconcagua Valley Coast-vinregion. Afkølingen fra Stillehavet, med... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Chile

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 05943611735

EAN Nr 7804303321229

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 35% på franske egetræsfade i 6 mdr. 65% på ståltanke

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Scoreplads

James Suckling89
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020

Distrikt

Aconcagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Hovedparten af druerne til Limited Selection Pinot Noir hentes i Casablanca Valley (25 km. fra kysten) og resten i Layda (9 km. fra kysten) og Zapallar (7 km. fra kysten), alle tre i Aconcagua Valley Coast-vinregion. Afkølingen fra Stillehavet, med den kolde Humboldt strøm, giver ganske særlige vækstbetingelser og giver Pinot Noir vine i ”cool climate” stil, med masser af aroma, bid og finesse.

Udbyttet på de tre vinmarker er meget lavt og druerne til denne vin selekteres allerede under plukningen, som foregår tidligt på formiddagen. Efter en kølig macerering i 5-7 dage for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt, hæves temperaturen og gæringen går derefter i gang. Vinen gennemgår en malolaktisk gæring og derefter en modning i 6-7 måneder på ståltanke (65%) og franske træfade.

Pinot Noir Limited Selection er en smule mørkere end de fleste Pinot Noir, med en flot, dyb, rubinrød farve. Ellers har den druens typisk harmoni mellem frugt og kompleksitet. Både i duft og smag finder man en kølighed og aromatisk stil, som gør vinen meget appetitgivende og anvendelig, ren kulinarisk. I eftersmagen slutter den med god fylde, delikate krydderier og nuancer af violer, kirsebær og jordbær. Vinen er velegnet til and (gerne med en sauce lavet på appelsin eller røde bær), fjerkræ, kalv, men også til andre kødarter serveret med svampe, tyttebær eller andre ikke for tunge saucer.

×