På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

PINOT NOIR LIMITED SELECTION Aconcagua Valley, Montes

Distrikt

Aconcagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

Hovedparten af druerne til Limited Selection Pinot Noir hentes i Casablanca Valley (25 km. fra kysten) og resten i Layda (9 km. fra kysten), begge i Aconcagua Valley Coast-vinregion. Afkølingen fra Stillehavet, med den kolde Humboldt strøm, giver ganske særlige... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Chile

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 05943611935

EAN Nr 7804303321229

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 6-7 mdr. 35% franske træfade, 65% ståltanke

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Aconcagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Hovedparten af druerne til Limited Selection Pinot Noir hentes i Casablanca Valley (25 km. fra kysten) og resten i Layda (9 km. fra kysten), begge i Aconcagua Valley Coast-vinregion. Afkølingen fra Stillehavet, med den kolde Humboldt strøm, giver ganske særlige vækstbetingelser og giver Pinot Noir vine i ”cool climate” stil, med masser af aroma, bid og finesse.

Udbyttet på de tre vinmarker er meget lavt og druerne til denne vin selekteres allerede under plukningen, som foregår tidligt på formiddagen. Druerne transporteres til kælderen i små kasser af 12 kg. Efter en kølig macerering i 5 dage for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt, hæves temperaturen og gæringen går derefter spontant i gang. Vinen gennemgår en malolaktisk gæring og derefter en modning i 6-7 måneder på ståltanke og franske træfade (35%). Aftapningen foregår efter en let filtrering.

Pinot Noir Limited Selection er en smule mørkere end de fleste Pinot Noir, med en flot, dyb, rubinrød farve. Ellers har den druens typisk harmoni mellem frugt og kompleksitet. Både i duft og smag finder man en kølighed og aromatisk stil, som gør vinen meget appetitgivende og anvendelig, ren kulinarisk. I eftersmagen slutter den med god fylde, delikate krydderier og nuancer af violer, kirsebær og jordbær. Vinen er velegnet til and (gerne med en sauce lavet på appelsin eller røde bær), fjerkræ, kalv, men også til andre kødarter serveret med svampe, tyttebær eller andre ikke for tunge saucer.

×