PINOT NOIR KRAFUSS Alto Adige, Alois Lageder

Distrikt

Vino Rosso/Bianco Italiano. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Om produktet

Lageder henter Pinot Noir-druerne til denne vin i San Michele Appiano på ejendommen Krafuss, som tilhører Roland Riz, Alois Lageders svigerfar. Den flotte renæssance-bygning ligger midt i vinmarkerne, som under en restaurering i 1991 blev omplantet med Pinot Noir. Man... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06048111735

EAN Nr 8000395059029

Druer 100% Pinot Noir

Lagring

Respekt Ja

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate93
Robert Parker Green Emblem

Distrikt

Vino Rosso/Bianco Italiano. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Lageder henter Pinot Noir-druerne til denne vin i San Michele Appiano på ejendommen Krafuss, som tilhører Roland Riz, Alois Lageders svigerfar. Den flotte renæssance-bygning ligger midt i vinmarkerne, som under en restaurering i 1991 blev omplantet med Pinot Noir. Man foretog en tætbeplantning, således at hver vinstok kun producerer få klaser med druer, som til gengæld er utroligt koncentrerede. Beliggenheden i højden (430-450 m.o.h.) giver kølige forhold, og sammen med en undergrund af småsten, kalk og ler, giver det perfekte betingelser til netop Pinot Noir, som her giver vine med en flot aroma, sprødhed og finesse – ud over kompleksiteten. I 2013 gik man over til biodynamisk dyrkning på Krafuss.

Vinen er gæret spontant på ståltanke (med egen gærkultur), og efter presning gennemgås en malolaktisk gæring på samme type tanke. Vinen modnes i ca. 18 måneder på en kombination af træfade af 225, 300 og 500 l. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. Vinen frigives fra vingården efter min. 8 måneders yderligere modning på flaske.

Vinen har en flot, intens, rubinrød farve. Duften er meget kompleks, med aromatiske toner af røde og mørke bær (kirsebær, tyttebær, vilde brombær) samt lækre, appetitgivende krydderier. Smagen byder på en bred vifte af frugtrige og en smule krydrede nuancer, med en meget flot integreret fadkarakter og let røget karakter i eftersmagen. En både kompleks og charmerende vin. Top Pinot Noir fra Italien! Serveres til fjerkræ (fx and), kalv, okse og råvildt. Prøv den også til hvidskimmeloste.

×