PINOT NOIR GUMPOLDSKIRCHEN ALTE REBEN ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch Grillenhügel

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Om produktet

Pinot Noir druerne til denne vin kommer udelukkende fra vinmarken Grillenhügel (”Fårekyllinge-bakken”), mellem Guntramsdorf og Mödling, øst for Gumpoldskirchen. Vinmarken ligger i en højde af ca. 260-300 m. på en undergrund, som domineres af aflejringer af kalk, ler og sand.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 00403312035

EAN Nr 9120001624362

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 14 mdr. egefade/forskellige størrelser

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pinot Noir druerne til denne vin kommer udelukkende fra vinmarken Grillenhügel (”Fårekyllinge-bakken”), mellem Guntramsdorf og Mödling, øst for Gumpoldskirchen. Vinmarken ligger i en højde af ca. 260-300 m. på en undergrund, som domineres af aflejringer af kalk, ler og sand. Vinstokkene er ca. 25 år gamle og består af forskellige kloner af fransk, tysk og østrigsk Pinot Noir.

Efter afstilkning og en skånsom knusning flyttes mosten over på store træfade, hvor gæringen starter spontant med druernes egne gærceller. Gæringen varer i ca. 18 dage – en langsom proces, som giver en optimal farve-, aroma- og smagsekstrakt. Derefter flyttes vinen til træfade af forskellige størrelse (225, 300 og 500 l., fransk eg, 60% nye), hvor den modner i 14-16 måneder.

Pinot Noir ”Grillenhügel” har en flot, blank, mørk, rubinrød farve. På trods af den høje andel af nye fade, integreres trækarakteren flot i vinen, som er ekstrem intens og koncentreret. Her finder man komplekse toner af hindbær, kirsebær og blomme, men også mineralske og krydrede nuancer af peber, lakrids og bitter chokolade. Velegnet til kalv, fuglevildt, okse og lam. Den må gerne iltes en smule på karaffel og bør serveres i store Bourgogneglas.

×