PINOT NOIR GRILLENHÜGEL ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch
Distrikt
Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet
Producent
Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten
Om produktet
Pinot Noir druerne til denne vin kommer udelukkende fra vinmarken Grillenhügel (”Fårekyllinge-bakken”), mellem Guntramsdorf og Mödling, øst for Gumpoldskirchen. Vinmarken ligger i en højde af ca. 260-300 m. på en undergrund, som domineres af aflejringer af kalk, ler og sand.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet
Producent
Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Pinot Noir druerne til denne vin kommer udelukkende fra vinmarken Grillenhügel (”Fårekyllinge-bakken”), mellem Guntramsdorf og Mödling, øst for Gumpoldskirchen. Vinmarken ligger i en højde af ca. 260-300 m. på en undergrund, som domineres af aflejringer af kalk, ler og sand. Vinstokkene er ca. 25 år gamle og består af forskellige kloner af fransk, tysk og østrigsk Pinot Noir.
Efter afstilkning og en skånsom knusning flyttes mosten over på store træfade, hvor gæringen starter spontant med druernes egne gærceller. Gæringen varer i ca. 18 dage – en langsom proces, som giver en optimal farve-, aroma- og smagsekstrakt. Derefter flyttes vinen til træfade af forskellige størrelse (225, 300 og 500 l., fransk eg, 60% nye), hvor den modner i 14-16 måneder.
Pinot Noir ”Grillenhügel” har en flot, blank, mørk, rubinrød farve. På trods af den høje andel af nye fade, integreres trækarakteren flot i vinen, som er ekstrem intens og koncentreret. Her finder man komplekse toner af hindbær, kirsebær og blomme, men også mineralske og krydrede nuancer af peber, lakrids og bitter chokolade. Velegnet til kalv, fuglevildt, okse og lam. Den må gerne iltes en smule på karaffel og bør serveres i store Bourgogneglas.