PINOT NOIR, GALPIN PEAK Bouchard Finlayson, Walker Bay

Distrikt

Walker Bay. Læs mere om distriktet

Producent

Finlayson. Læs mere om producenten

Om produktet

Pinot Noir druerne til denne vin hentes på vinmarken Galpin Peak i Walker Bays mest berømte dal Hemel-en-Aarde Valley. Vinmarkerne er anlagte efter burgundske skikke, dvs. med en høj beplantningstæthed, 9.000 vinstokke pr. hektar. Det giver en lille produktion pr.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06511911935

EAN Nr 6004589000127

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 10 mdr. på franske træfade (30% nye) + 5 mdr. på stål.

Scoreplads

Decanter 100 skala92
Falstaff Magazin96
Tim Atkins92
Wine Spectator90

Distrikt

Walker Bay. Læs mere om distriktet

Producent

Finlayson. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pinot Noir druerne til denne vin hentes på vinmarken Galpin Peak i Walker Bays mest berømte dal Hemel-en-Aarde Valley. Vinmarkerne er anlagte efter burgundske skikke, dvs. med en høj beplantningstæthed, 9.000 vinstokke pr. hektar. Det giver en lille produktion pr. vinstok, men til gengæld mere koncentrerede druer. Ca. 35% af klaserne fjernes under grøn høst, således at kun de bedste klaser modner videre. Høsten foregår manuelt ad op til 3 omgange for at sikre plukning ved optimal modenhed. Gæringen foregår på ståltanke med druernes naturlige gærceller. Vinen overføres derefter på franske træfade (30% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og en modning i 10 måneder, efterfulgt af en naturlig bundfældning i 5 måneder på ståltanke.

Terroiret i Hemel-en-Aarde Valley er perfekt til Pinot Noir, både klima- og jordbundsmæssigt. Det kan smages! Vinen har en umiddelbar aroma af kirsebær (kirsch), blommer og en smule brombær. I smagen har Galpin Peak en struktur og mineralitet, som matcher fint frugtsødmen og velouren i vinen. Eftersmagen afslører mørke toner (cassis), som næsten fører tankerne hen på en Pommard i Bourgogne! En meget karakterfuld og harmonisk Pinot Noir. Serveres til fjerkræ, kalv, lam og fuglevildt, men også til hvid- eller rødskimmeloste.

×