PINOT NOIR, GALPIN PEAK Bouchard Finlayson, Walker Bay
Distrikt
Walker Bay. Læs mere om distriktet
Producent
Finlayson. Læs mere om producenten
Om produktet
Pinot Noir druerne til denne vin hentes på vinmarken Galpin Peak i Walker Bays mest berømte dal Hemel-en-Aarde Valley. Vinmarkerne er anlagte efter burgundske skikke, dvs. med en høj beplantningstæthed, 9.000 vinstokke pr. hektar. Det giver en lille produktion pr.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Walker Bay. Læs mere om distriktet
Producent
Finlayson. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Pinot Noir druerne til denne vin hentes på vinmarken Galpin Peak i Walker Bays mest berømte dal Hemel-en-Aarde Valley. Vinmarkerne er anlagte efter burgundske skikke, dvs. med en høj beplantningstæthed, 9.000 vinstokke pr. hektar. Det giver en lille produktion pr. vinstok, men til gengæld mere koncentrerede druer. Ca. 35% af klaserne fjernes under grøn høst, således at kun de bedste klaser modner videre. Høsten foregår manuelt ad op til 3 omgange for at sikre plukning ved optimal modenhed. Gæringen foregår på ståltanke med druernes naturlige gærceller. Vinen overføres derefter på franske træfade (30% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og en modning i 11 måneder, efterfulgt af en naturlig bundfældning i 5 måneder.
Terroiret i Hemel-en-Aarde Valley er perfekt til Pinot Noir, både klima- og jordbundsmæssigt. Det kan smages! Vinen har en umiddelbar aroma af kirsebær (kirsch), blommer og en smule brombær. I smagen har Galpin Peak en struktur og mineralitet, som matcher fint frugtsødmen og velouren i vinen. Eftersmagen afslører mørke toner (cassis), som næsten fører tankerne hen på en Pommard i Bourgogne! En meget karakterfuld og harmonisk Pinot Noir. Serveres til fjerkræ, kalv, lam og fuglevildt, men også til hvid- eller rødskimmeloste.